preloader
Revycare 5L gombaölõ szer I.

Revycare 5L gombaölõ szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza (õszi,tavaszi)szeptóriás levélfoltosság,levélrozsda,sárgarozsda,lisztharmat,kalászfuzáriózis0,75-1,5l/ha35
árpa (tavaszi,õszi)ramuláris levélfoltosság,hálózatos levélfoltosság,0,75-1,5l/ha35
árpa (tavaszi,õszi)rinhospóriumos levélfoltosság0,75-1,5l/ha35
rozslevélrozsda,rinhospóriumos levélfoltosság0,75-1,5l/ha35
tritikálészeptóriás betegségek,levélrozsda0,75-1,5l/ha35
zablisztharmat0,75-1,5l/ha35

Leírás

A készítményt a tenyészidő folyamán a fertőzési veszélyhelyzettől függően egy vagy két alkalommal javasolt felhasználni. A szárbainduláskori kijuttatást a betegségek korai fellépése indokolja. A későbbi kezelést kalászolástól a virágzás végéig terjedő időszakban javasolt elvégezni, amely a felső leveleket és a kalászt veszélyeztető betegségek fellépése ellen nyújt védelmet. Átlagos fertőzési viszonyok között a kisebb, míg a kórokozók számára kedvező környezeti feltételek mellett a nagyobb dózis kijuttatása indokolt. A kalászfuzáriózis elleni védelmet célzottan, a virágzás kezdetén javasolt elvégezni 1,0-1,5 l/ha dózis kijuttatásával, biztosítva a kalászok egyenletes permetlé fedettségét. Ha a készítménnyel végzett első kezelés a levélhüvely felnyílását (BBCH 47) követően történik, akkor az esetleges második kezelés elvégzéséig legalább 21 napnak kell eltelnie.

Hatásmechanizmus A mefentriflukonazol szterolbioszintézist gátló, felszívódó gombaölő szer hatóanyag (FRAC kód: 3) A piraklostrobin sejtlégzést gátló, felszívódó gombaölő szer hatóanyag (FRAC kód 11) Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagmefentrifukonazol + piraklostrobin
RendeltetésFelszívódó hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó