preloader
Pergado F 5 kg gombaölõ szer I.

Pergado F 5 kg gombaölõ szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Kiskerti felhasználás: 40-50g/8-12l víz/100m2

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN000765
 • Forgalmi kategória:
  I.
 • Gyártó:
  SYNGENTA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
szõlõ (bor)orbánc,peronoszpóra,szürkepenész2-2,5 kg/ha28

Leírás

Tartósan biztonságos védelem.

A Pergado F kiváló preventív és kuratív hatással rendelkezik, 24-48 órával a fertőzés megtörténte után a mandipropamid képes megállítani a sejtközötti micéliumok növekedését. A mandipropamid a szőlőbogyó viaszrétegéhez erősen kötődik ennek köszönhető a hosszú tartamhatása 12-14 nap, amely egyértelművé teszi a fürtvédelemre gyakorolt kiváló hatását.

 • A Pergado F az integrált szőlőtermesztés alapvető növényvédő szere.
 • A mandipropamid hatóanyag hosszú ideig megóvja a bogyókat a peronoszpóra fertőzéstől.
 • A formuláció folpet tartalma jó mellékhatást biztosít a szürkepenészes rothadás ellen.
 • A viaszrétegbe való gyors beépülése, és ezáltal kiváló esőállósága miatt a Pergado F-t virágzáskor és virágzás után a bogyók növekedési fázisában ajánljuk.

Borszőlő

Egy tenyészidőszakban max. háromszor használható fel. Kijuttatás időpontja: A készítményt a fertőzésveszélyes időszakban preventív jelleggel, virágzás kezdetétől bogyóérintkezésig-fürtzáródásig, a fertőzési nyomástól függően 8-14 napos időközönként szükség szerint (legfeljebb 3 alkalommal) célszerű alkalmazni. Súlyos fertőzésveszély fennállásakor a rövidebb (8-10 napos) permetezési forduló alkalmazása ajánlott. Minden esetben törekedni kell az egyenletes- és teljes permetléfedésre, még a lombozat belsejében is. Ehhez szőlőben peronoszpóra elleni védekezéshez 600-1000 l/ha, szürkepenész-fertőzés meggátlására 800-1200 l/ha permetlé alkalmazása javasolt. Fürtzáródást követően a veszélyeztető fertőzést más hatóanyagú (eltérő hatásmechanizmusú) készítménnyel kell kivédeni.

Kezelések közötti min. időtartam: 8 nap

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagmandipropamid + folpet
Hatóanyag mennyiség50 g/kg+400 g/kg
GyártóSYNGENTA
Rendeltetésgombaölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Pergado-F-5-kg-gombaol-szer-I-273.pdf pergado-f-a14028b-7-2-sds
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó