preloader

Orius 20EW 5L gombaölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
alma,körte,birs,naspolyalisztharmat, varasodás0,6l/ha28
kajszibarack,õszibarack,cseresznye,maggyapiognomóniás levélfoltosság,moníliás virág és hajtásszáradás,tafrinás levélfodrosodás,blumeriellás levélfoltosság0,75-0,9l/ha14
búza (õszi),árpa (õszi,tavaszi), tritikálégabona lisztharmat,helmintospóriumos betegség,rizsdabetegségek,kalászfuzariózis1-1,2l/ha35
káposztarepce (õszi)gabonabetegségek,fagykárcsökkentés0,6-1,25l/ha35
szõlõlisztharmat,szürkerothadás0,5l/ha14

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

  • Csonthéjasokban

a készítményt fertőzésveszélyes időszakban (hűvös, csapadékos időjárás fennállása esetén a kultúrnövény érzékeny fenológiai stádiuma alatt) megelőző jelleggel kell kijuttatni, és 7-10 naponként megismételni. Moniliás virág- és hajtásszáradás ellen virágzás kezdetén, fővirágzásban, majd szirom hullás kezdetén (3 alkalommal), apiognomóniás és blumeriellás levélfoltosság ellen virágzás végétől a fertőzésveszély fennállásáig (3 alkalommal), tafrinás levélfodrosodás ellen pirosbimbó stádiumtól kb. május elejéig (3 alkalommal) szükséges a védekezést folytatni. Fokozott fertőzésveszély esetén a magasabb dózis és szerves hatóanyagú, kontakthatású kombinációs partner alkalmazása szükséges. A szakszerű kijuttatáshoz a teljes növényállomány tökéletes befedéséhez elegendő – 800-1000 l/ha – lémennyiség alkalmazása elengedhetetlen.

  • Kalászosokban

2 alkalommal (2 nóduszos állapotban, illetve kalászhányás végén –virágzás elején), legalább 300 l/ha permetlémennyiséggel kijuttatva célszerű védekezni. Fokozott fertőzésveszély esetén, valamint a rezisztencia kialakulásának elkerülése miatt a magasabb dózis és esetleg eltérő hatásmechanizmusú kombinációs partner alkalmazása szükséges. Őszi káposztarepcében 2 alkalommal (4-6 leveles állapotban ősszel, illetve szárbainduláskor tavasszal), 300-500 l/ha permetlémennyiséggel kijuttatva célszerű védekezni. Erősebb fertőzésre és túlfejlődésre hajlamosító körülmények között (hosszú, meleg, csapadékos őszi időjárás, nitrogénbőség) és érzékeny fajta/hibrid esetén a magasabb dózis alkalmazása javasolt. A készítmény őszi kezelés esetén alkalmas a káposztarepce gyökérnyak vastagságának növelésére, a szárbaindulás késleltetésére, ezáltal a repce kifagyásának csökkentésére. Tavaszi kezelés esetén csökkenti a növénymagasságot és a megdőlést, növeli a szárszilárdságot, serkenti az oldalhajtások képződését.

  • Almatermésűekben

lisztharmat és varasodás ellen megelőző jelleggel, vagy legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell a védekezést elkezdeni, és azt a fertőzés erősségétől függően 1-2 alkalommal megismételni. Varasodás ellen a rezisztencia elkerülése, valamint a megfelelő hatás elérésének érdekében a készítmény csak kombináltan, kontakt hatóanyagú készítménnyel együtt juttatható ki!

  • Szőlőben

szőlőlisztharmat ellen, megel ajánlatos a kezeléseket megkezdeni. Szürkepenészes rothadás ellen a készítmény hatása mérsékelt, ezért járványveszélyes időszakban célszerű kijuttatni.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagtebukonazol
RendeltetésFelszívódó hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Orius-20EW-5L-gombaol-szer-II-402.pdf Orius-20-EW-MSDS
Orius-20EW-5L-gombaol-szer-II-402.pdf Orius-20-EW-MSDS
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó