preloader
Nordox 75 WG 1 kg gombaölõ szer III.

Nordox 75 WG 1 kg gombaölõ szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001001
  • Forgalmi kategória:
    III.
  • Gyártó:
    ADAMA
Kultúra Károsító Dózis É.V.I
szõlõperonoszpóra1,2-2,0 kg/ha21
cukorrépacerkospórás,fómás,ramuláriás levélfoltosság0,8-2,0 kg/ha21
almatermésûektûzelhalás,varasodás1,2-1,6 kg/ha10
almatermésûekõszi tavaszi lemosó: (baktériumos és gombás ágelhalás, gombabtegségek (kivéve lisztharmat)2,0-2,6 kg/ha10
burgonyaalternáriás betegségek, burgonyavész0,8-2,0 kg/ha7
csonthéjasok rügyfakadásigapiognomóniás levéltoltosság, baktériumos és gombás ágelhalások, levéllyukacsodás,monílis,tafrina0,27-0,3 %21
csonthéjasok piros bimbós állapotigapiognomóniás levéltoltosság, baktériumos és gombás ágelhalások, levéllyukacsodás,monílis,tafrina0,14-0,17%21
héjas gyümölcsûekbaktériumos és gombás betegségek (kivéve lisztharmat)0,3 %21
bogyóstermésûeklevél és vesszõbetegségek (kivéve lisztharmat)0,17-0,2 %21
málnalevél és vesszõbetegségek (kivéve lisztharmat)0,17-0,2 %5
paprika, paradicsom (hajtatott,szabadföldi)alternária, baktériumos betegségek, paradicsomvész0,14-0,2 %7
kabakosok (hajtatott,szabadföldi)baktériumos betegségek, peronoszpóra0,14-0,17 %5
káposztafélékbaktériumos betegségek, peronoszpóra0,14-0,17 %15
hüvelyesekaszkohita, bektériumos betegségek,fenésedés,peronoszpóra,rozsda0,14-0,2 %5
hagymabaktériumos betegségek, peronoszpóra0,14-0,2 %21
zellerszeptóriás levélfoltosság0,14-0,2 %15
spenót, cikóriaperonoszpóra0,14-0,2%15
spárgarozsda0,14-0,2%15
dísznövényekbaktériumos és gombás betegségek (kivéve lisztharmat,szürkerothadás)0,14-0,2%-

Leírás

NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA:

A készítményt az almatermésű kultúrákban a baktériumos és gombás eredetű betegségek ellen (kivéve lisztharmat) a tavaszi és az őszi időszakban, lemosó permetezés formájában javasolt kijuttatni. A tűzelhalás és varasodás ellen megelőző jelleggel, rügyfakadástól zöldbimbós állapot végéig, 2-3 alkalommal lehet védekezni. A kezeléseket 7-10 napos gyakorisággal, nagy permetlé mennyiséggel célszerű végezni. A termés viaszosodását követően a készítmény záró permetezésre újból felhasználható a rézérzékenység, a perzselési veszély figyelembe vételével.A faiskolai alany-, csemete- és oltványkertekben a tűzelhalás elleni védekezéseket a fertőzési időszakot megelőzően kell elkezdeni. A fertőzési helyzet ismeretében a permetezéseket 14 naponként 2-3 alkalommal, 300-400 l/ha permetlé felhasználásával célszerű elvégezni.Szőlőben a peronoszpóra ellen megelőző jelleggel, az előrejelzésre alapozva kell védekezni. A permetezést a hajtások 20-25 cm-es állapotában ajánlott megkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint, 7-14 naponként célszerű megismételni. Erősebb fertőzési nyomásnál a nagyobb dózis alkalmazása javasolt. A fürtzáródás utáni kezelések kedvezően befolyásolják a szürkepenész elleni védekezések eredményességét is.Cukorrépában a levélbetegségek (cerkospóra) ellen (lisztharmat kivételével) megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek észlelésekor javasolt elkezdeni a védekezést. A permetezést az időjárás, és ezzel összefüggésben a járványhelyzet alakulásától függően 7-10 naponként célszerű megismételni.Burgonyában a védekezést lehetőleg előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel vagy legkésőbb az első tünetek megjelenése idején kell elkezdeni. A járványhelyzet, ill. a fertőzés mértékének alakulásától függően a permetezéseket 8-12 naponként szükséges megismételni. Gyengébb fertőzéskor 12 napos, közepes vagy súlyosabb fertőzés veszélye esetén 8 napos időközökkel védekezzünk!Őszi- és kajszibarackban baktériumos és gombás eredetű ágelhalások, levéllyukacsosodás, őszibarackban tafrinás levélfodrosodás és kajsziban apiognomóniás levélfoltosság ellen rügyfakadásig 0,27-0,3% koncentrációban lehet védekezni. Ezt követően a rézérzékenységből fakadó perzselési veszély elkerülése érdekében a kezelés legfeljebb piros bimbós állapotig 0,14-0,17 %-os permetlével végezhető. Ősszel, a lombhullás kezdetén a baktériumos és gombás eredetű ágelhalások ellen a permetezés – a nagyobb koncentrációban – ismét indokolt.Szilvában, meggyben és cseresznyében levéllyukacsosodás, monília és ágelhalások ellen rügyfakadásig 0,27-0,30%-os koncentrációban javasolt védekezni. A továbbiakban a készítmény a fertőzés alakulása szerint 0,14 – 0,17 % töménységben, fehérbimbós állapotig alkalmazható.Héjas gyümölcsűekben (dió, mandula, mogyoró, szelídgesztenye) baktériumos és gombás eredetű betegségek (kivéve lisztharmat) ellen a lemosó védekezést tavasszal rügyfakadásig és ősszel a levélhullást követően kell végrehajtani.Bogyósokban vessző- és levélbetegségek ellen a készítmény lemosásszerű alkalmazása a vegetációs időszak elején és a termés betakarítása után javasolt.Zöldségfélékben baktériumos és gombás eredetű betegségek (kivéve lisztharmat és szürkerothadás) ellen a kezeléseket előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel kell megkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint 7-14 naponként ajánlott ismételni. Káposztafélékben, hagymában, borsóban és zöldbabban a permetlé megfelelő tapadását nedvesítő szer (Microbio) hozzáadásával kell elősegíteni.Dísznövényekben a baktériumos és gombás eredetű betegségek (kivéve lisztharmat) elleni védekezést preventíven, de legkésőbb a kezdeti tünetek megjelenésekor kell elkezdeni. A permetezést a fertőzési kockázat alapján, 7-14 napos időközökkel javasolt ismételni. Tekintettel a dísznövények sokféleségére és a fajtákban való változatosságukra a kezelés előtt végezzünk fitotoxicitási (levél, virágperzselési) próbát.Erősebb fertőzés, vagy járványveszély esetén a nagyobb dózisok használata indokolt.

Légi kijuttatás: -

KÜLÖNLEGES ELŐNYEI:

  • minden szisztemikus készítmény ideális kontakt partnere, csökkenti a felszívódó szerek használata esetén kialakuló rezisztencia veszélyét
  • a granulátum nem porzik
  • esőállósága, tapadóképessége kategóriájában egyedülállóan jó
  • a magas hatóanyag koncentráció miatt alacsony dózisban kell alkalmazni

KIEGÉSZÍTŐ TECHNIKAI ADATOK:

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: almatermésűek: 10 nap; szőlő, cukorrépa, csonthéjasok, héjas gyümölcsűek, bogyósok, hagyma: 21 nap, káposztafélék, zeller, spenót spárga, cikória: 15 nap, burgonya, paprika, paradicsom: 7 nap, málna, kabakosok, hüvelyesek: 5 nap

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
HatóanyagRéz(I)oxid
Hatóanyag mennyiség86%
GyártóADAMA
RendeltetésKontakt hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Nordox-75-WG-1-kg-gombaol-szer-III-314.pdf NORDOX 75 WG_hu_v8
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó