preloader
Meteor 88% rézoxiklorid 10 kg I.

Meteor 88% rézoxiklorid 10 kg I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
almatermésûekbaktériumos- és gombásegelhalások,tûzelhalás,3-4 kg/ha10
almatermésûekvarasodás2-3kg/ha10
bogyós termésûeklevélbetegségek,vesszõbetegségek2-3 kg/ha21
csonthéjasokbaktériumos ágelhalás,gnomóniás betegség,gombás ágelhalások,levéllyukacsosodás2-3 kg/ha21
õszibaracktafrina2-3 kg/ha21
héjas gyümölcsûekbaktériumos betegségek,gombabetegségek(kivéve lisztharmat)2-3 kg/ha21
szõlõorbánc,peronoszpóra2-3 kg/ha21
paprikabaktériumos betegségek2 kg/ha7
paradicsombaktériumos betegségek2-3 kg/ha7
uborkabaktériumos betegségek,peronoszpóra2-3 kg/ha5
uborka (konzerv)baktériumos betegségek,peronoszpóra2-3 kg/ha3
babbaktériumos betegségek,fenésedés,rozsdabetegségek2 kg/ha5
borsóaszkohitás foltosság,baktériumos betegségek,rozsdabetegségek2 kg/ha5
hagymabaktériumos betegségek,peronoszpóra2-3 kg/ha21
burgonyafitoftóra2-3 kg/ha7
cukorrépacerkospóra,fómás- és ramuláris levélfoltosság2-3 kg/ha21

Leírás

Biogazdálkodásban is használható termék!

  •  A készítményt almatermésű (alma, körte, birs, naspolya)

kultúrákban baktériumos, gombás eredetű betegségek ellen (varasodás, monília, ágelhalás, stb.) a tavaszi és őszi időszakban, lemosó permetezés formájában javasolt kijuttatni. Tűzelhalás ellen a védekezéseket megelőző jelleggel, rügypattanástól zöldbimbós állapot végéig 2-3 alkalommal lehet elvégezni, legalább 7-10 napos gyakorisággal, nagy lémennyiséggel. Őszi-tavaszi lemosó és zárópermetezésre egyaránt alkalmas! Fehérbimbós állapotig (szilva, meggy, cseresznye) lehet védekezni a rézérzékenységből fakadó perzselési veszély nélkül. Ősszel, a lombhullás kezdetétől a baktériumos és gombás eredetű ágelhalások ellen a kezelés ismét indokolttá válhat. 

  • Szőlőben

 a kezeléseket szőlőperonoszpóra ellen az előrejelzésre alapozva, preventíven célszerű elkezdeni a 20-25 cmes hajtásállapot körül, majd a fertőzés alakulása szerint 7-14 naponként javasolt folytatni. A bogyófejlődés időszakában végzett kezelések kedvezően befolyásolják a szürkepenész elleni védekezések eredményességét. 

  • Zöldségfélékben (paprika, paradicsom, uborka, cukkini, bab, borsó, hagyma)

baktériumos és gombás betegségek ellen a kezeléseket előrejelzésre alapozva, megelőző módon szükséges elkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint 2-3 alkalommal 10-14 naponként célszerű megismételni. Fűszerpaprikában további 2-3 védekezés is szükséges járványveszélyes időszakban. Hagymánál és borsónál a permetlé jó tapadásához nedvesítőszer hozzáadása szükséges. 

  • Burgonyában

 a kezeléseket az előrejelzése alapozva, preventíven kell elkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint 8-12 naponként szükség szerint megismételni. 

  • Cukorrépában

 a védekezéseket lisztharmat kivételével az egyéb levélbetegségek ellen megelőző jelleggel, vagy legkésőbb az első tünetek megjelenése idején kell megkezdeni. Az időjárási körülmények, illetve a járványhelyzet alakulásától függően 7-10 naponként célszerű megismételni. A készítmény felhasználására engedélyezett kultúrákban erős fertőzési nyomásnál a magasabb dózis alkalmazása javasolt. A permetlé mennyiségét a védendő növényfelület nagyságától, a művelésmódtól és az alkalmazott géptípustól függően kell megválasztani. 

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagrézoxiklorid
Hatóanyag mennyiség88%
RendeltetésKontakt hatású szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Meteor-88-rezoxiklorid-10-kg-III-2817.pdf rezoxiklorid_50_wp_3_msds_clp_cimke_szerint_szerint_0
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó