preloader
Karathane Star 5L gombaölõ szer II.

Karathane Star 5L gombaölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN001166
 • Forgalmi kategória:
  II.
 • Gyártó:
  CORTEVA

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
szõlõlisztharmat0,15-0,6l/ha*21

Leírás

 • Javasolt növényvédelmi technológia

  A készítményt a fertőzésveszélyes időszakban preventív jelleggel, ill. legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell kijuttatni, és a fertőzési veszélytől függően 10-12 napos időközönként szükség szerint (legfeljebb 4 alkalommal) célszerű megismételni. A tenyészidőszak elején (kisleveles állapot - hajtásnövekedés) az alacsonyabb permetlémennyiség (500-700 l/ha) használata, a tenyészidőszak előrehaladtával (virágzás után) a magasabb permetlémennyiség (800-1000 l/ha) alkalmazása indokolt. Súlyos fertőzésveszély fennállásakor a rövidebb (7-10 napos) permetezési forduló és magasabb permetlémennyiség alkalmazása ajánlott. Kuratív védekezésre a fertőzés kialakulásakor 0,6 l/ha mennyiségben nagy permetlémennyiség és nedvesítő szer együttes alkalmazásával használható. A kezelés - a fertőzésre hajlamosító körülmények fennállása mellett - 5 nap múlva megismételendő. 

  Minden esetben törekedni kell az egyenletes és teljes permetléfedésre, még a lombozat belsejében is. A permetezések elvégzése a nyári időszakban a kora hajnali, vagy a késő esti órákban ajánlott, minden esetben 25 °C alatti hőmérsékleti viszonyoknál. + 30 °C feletti hőmérsékleteknél perzselés veszélye miatt nem ajánljuk használatát.

  A Karathane Star a rügypattanás után alkalmazva egyedülálló módon elpusztítja a lisztharmat áttelelt képleteit, micéliumait. A kénnel és a triazolokkal ellentétben már alacsony (18-20°C alatti) hőmérsékleten is hatékony. A korai kezelést mindenkinek javasoljuk, aki a „zéró tolerancia” elvét vallja a lisztharmattal kapcsolatban, és minőségi szőlőt állít elő. Ebben az időszakban 0,6 l/ha dózisban alkalmazzuk a Karathane Star-t, legalább 500 liter vízzel kijuttatva. Ekkor érdemes kombinálni felszívódó hatóanyagot tartalmazó Systhane 20EW-vel 0,24 l/ha dózisban.

  A felszívódó blokkban a szisztemikus készítmények mellé 0,6 l/ha dózissal kombinációban, preventív módon kijuttatva képes az esetleg megtörtént fertőzések blokkolására. Minden olyan esetben javasoljuk a Karathane Star kombinációs partnerként való felhasználását, amikor a fertőzési nyomás erős, illetve az időjárás vagy egyéb okok miatt a permetezési forduló hosszabb a biztonságos (előírt) értéknél. Ekkor Talendo ExtraRally Q-val érdemes kombinálni, amelyet 1,0-10,25 l/ha dózisban javasoljuk. A Talendo ExtraRally Q biztosítja a felszívódó és a gázososdó tulajdonságot.

  A virágzás utáni időszakban kuratív és eradikatív hatásának köszönhetően „tűzoltó” jelleggel is alkalmazható a fertőzés korai szakaszában. A bizosabb hatékonyság elérése érdekében kombináljuk jól gázosodó kénnel és felszívódó azollal, majd a kezelést 5 napos fordulóval ismételjük meg 2 alkalommal! Az alkalmazott koncentráció semmiképpen ne haladja meg az előírt érték kétszeresét, és ne permetezzünk 25°C feletti hőmérsékleten, mert ilyenkor az érzékeny fajtáknál megnő a levélperzselés veszélye!

  A szüret előtt (betartva a várakozási időt) illetve szüret után a még éretlen, de áttelelni készülő lisztharmat kazmotéciumok (ivaros termőtestek) ellen 0,6 l/ha dózisban javasoljuk olajos adalékanyaggal kiegészítve.

 • Keverhetőségi előírások

  Kuratív védekezésre a fertőzés kialakulásakor 0,6 l/ha mennyiségben nagy permetlémennyiség és nedvesítő szer együttes alkalmazásával használható. Levéltrágyákkal történő keverés eshetőségéről érdeklődjön a levéltrágyát gyártó cégnél. A keverhetőségről a kezelés előtt kérje ki a szaktanácsadó kollégáink véleményét! Minden esetben keverési próba elvégzése javasolt!

 • Dózisok

  Egy tenyészidőszakban 4 alkalommal használható

 • Hatásmechanizmus

  A meptildinokap a dinitrofenol-származékok közé tartozik és a respirációt gátolják. Nagyon erős kontak, kuratív és eradikatív hatással rendelkezik a lisztharmat ellen. Képes a gomba áttelelő képleteit is elpusztítani. Ellentétben más hatóanyagokkal alacsony hőmérsékleten (10-15 °C) is hatékony.

 • Dózis

  Szőlő: 0,6 l/ha

 • Kijuttatás Időzítése

  Utolsó kezelés ideje: szőlő zsendülés

  Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagmeptildinokap
Hatóanyag mennyiség350g/l
GyártóCORTEVA
RendeltetésGombaölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Karathane-Star-5L-gombaol-szer-II-367.pdf karathane_star_msds_clp_5_0
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó