preloader
Elatus Era 5L gombaölõ szer I.

Elatus Era 5L gombaölõ szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

  • Kategória:
  • Cikkszám:
    IN001120
  • Forgalmi kategória:
    I.
  • Gyártó:
    SYNGENTA

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
búza(õszi,tavaszi)pelyvabarnulás,kalászfuzáriózis, szeptóriás levélfoltosság,vörös-, sárgarozsda0,5-1l/ha35
rozsrinhosporiumos levélfoltosság,barnarozsda0,5-1l/ha35
tritikálépelyvabarnulás,kalászfuzáriózis, szeptóriás levélfoltosság,vörös-, sárgarozsda, rinhospóriumos levélfoltosság0,5-1l/ha35
árpa(õszi,tavaszi)ramuláris,hálózatos rinhosporiumos levélfoltosság, törperozsda0,5-1l/ha42
zabkoronás rozsda0,5-1l/ha42

Leírás

Egy tenyészidőszakban egyszer használható fel.

Kijuttatás időpontja: levélbetegségek ellen a készítményt megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor – általában a gabonafélék 2–3 szárcsomós stádiumában – célszerű kijuttatni. Gyenge-, közepes fertőzési nyomás mellett a kisebb dózis, erős fertőzési nyomás mellett a nagyobb dózis használata javasolt. Kalászfuzáriózis ellen a gombaölő szert 1,0 l/ha dózisban célzottan, kalászhányás után, a virágzás kezdetén célszerű kijuttatni, biztosítva a kalász egyenletes permetlé fedettségét

Kezelések közötti min. időtartam: -

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagbenzovindiflupir + protiokonazol
Hatóanyag mennyiség75 g/l + 150 g/l
GyártóSYNGENTA
Rendeltetésgombaölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Elatus-Era-5L-gombaol-szer-I-348.pdf elatus-era-sds-a19020t-10-0
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó