preloader
Domark 10 EC 5L gombaölõ szer II.

Domark 10 EC 5L gombaölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Házikerti dózis: 3ml készítmény 10 liter vízben

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
alma,körte,birs, nasplyalisztharma, varasodás0,3-0,4 l/ha14
szõlõlisztharma0,25-0,3 l/ha30

Leírás

A növényekbe gyorsan felszívódó, és ott egyenletesen eloszló, hosszú hatású termék.

  • Almatermésűeknél

almafavarasodás ellen a kezeléseket az aszkospóraszóródás időszakában pirosbimbós fenológiai stádiumtól előrejelzés alapján, megelőző jelleggel célszerű elkezdeni, és 14 naponként blokkszerűen, a fertőzés erőssége szerint javasolt folytatni. A szer felhasználása minden esetben kontakt készítménnyel (pl.: Manfil® 75 WG) tankkeverékben történjen. Egy védekezési szezonban felhasználása 3 alkalomnál ne legyen több. A védekezések egyidejűleg az almafa lisztharmat szekunder fertőzései ellen is védelmet biztosítanak. Lisztharmatra fogékony almafajtáknál a védekezések eredményességét jelentősen javítják a szakszerűen elvégzett metszési munkák. Járványhelyzetben Cosavet ® DF-fel történő kombinálása jelentősen növeli a védekezések hatékonyságát.

  • Szőlőben

lisztharmat elleni védekezéseket előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, az előző évi fertőzések ismeretében javasolt elkezdeni. Az előző évi jelentősebb fertőzések után a permetezéseket célszerű már virágzás előtt, 20–25 cm hajtásállapot körül elkezdeni. Az intenzív hajtásnövekedési időszakban, virágzástól kezdődően a kezeléseket a fertőzési nyomás szerint 10–14 naponként javasolt blokkszerűen folytatni. Járványhelyzetben célszerű lehet kontakt (pl.: Cosavet®) készítményekkel kombinálni.

Hatásmód
A Domark® 10 EC hatóanyaga a triazolok csoportjába tartozik. Hatását a gombák sejtmembránja kiépülésének gátlásával fejti ki. Jelenlétében a gombák ergoszterol bioszintézise blokkolt. (FRAC kód:3) Jó zsíroldékonysága azonnali felszívódást biztosít a növényi bőrszöveten keresztül, kiváló vízoldékonysága gyors szállítódást eredményez a nedvkeringésben, míg gőzhatása az egyenletes eloszlás garanciája a növényen belül. A Domark® 10 EC a kipermetezést követően 10–14 napig hatásos.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagtetrakonazol
RendeltetésFelszívódó hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Domark-10-EC-5L-gombaol-szer-II-2782.pdf Domark 10 EC MSDS
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó