preloader
Dagonis 0,25L gombaölõ szer III.

Dagonis 0,25L gombaölõ szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

250 ml- es, ill. ez alatti kiszerelésben III. forgalmi kategória

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN001259
 • Forgalmi kategória:
  II.
 • Gyártó:
  BASF
Kultúra Károsító Dózis É.V.I
almavarasodás0,7l/ha35
almalisztharmat0,4l/ha35
körtevarasodás0,7l/ha35
paradicsom (szabf., hajt.)lisztharmat, alternáriás betegség0,4-0,6l/ ha3
paradicsom (szabf., hajt.)lisztharmat,alternáriás betegség0,4-0,6l/ ha3
paprika (hajt.), padlizsán (hajt.)lisztharmat,alternáriás betegség0,6-1l/ ha3
görögdinnye, sárgadinnye, tök, uborka, cukkini, egyéb kabasok, (szabf., hajt.)lisztharmat, didimellás betegség0,4-0,6l/ ha3
zöldborsó (szabf.)aszkohitás betegség, fehérpenész, (szklerotíniás betegség), rozsda1,6-2l/ha7
sárgarépa, petrzselyem (gyökér), torma,cékla, csicsóka, pasztinák, karórépa, macskagyökér, ginzeng (szabf.)lisztharmat,alternáriás betegség0,4-0,6l/ ha7
zellerlisztharmat,alternáriás betegség0,6-1l/ ha7
retekfehérpenész, (szklerotíniás betegség)1,6-2l/ ha7
fejes saláta, endívia, borsmustár, cikória, galambegysaláta, római saláta (szabf., hajt.)fehérpenész, (szklerotíniás betegség), rhizoktóniás betegség1,6-2l/ ha14
póréhagyma, újhagyma, sarjadékhagymaalternáriás levélfoltosság, rozsda0,6-1l/ ha14
fejeskáposzta, brokkoli, karfiol, kelbimbó (szabf.)alternáriás betegség, mikoszferellás betegség,0,6-1l/ ha14
burgonya (szabf.)alternáriás betegség0,6-0,75l/ ha3
szamóca (szabf., hajt.)lisztharmat0,4-0,6l/ ha1
fûszernövények (levelükért termesztett szabf.)lisztharmat0,4-0,6l/ ha14
fûszernövények (levelükért termesztett szabf.alternáriás betegség0,6-1l/ ha14
fûszernövények (levelükért termesztett szabf.fehérpenész (szklerotíniás betegség)1,6-2l/ ha14

Leírás

A készítmény almában és körtében egyaránt a virágbimbók megjelenésétől (BBCH 53) juttatható ki. Varasodás ellen a kezeléseket az aszkospóraszóródás időszakában, előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel javasolt elkezdeni. A lisztharmat elleni hatékonyság leginkább a virágzás kezdetétől, az intenzív hajtásnövekedés időszakában érvényesül.

Kijuttatását a permetezendő lombfal felületéhez(LFF)(l/m2) igazítsuk.

Egyszeri dózisa alma- és körtevarasodás ellen egyaránt 0,7 liter /10000 m2 LFF.

Almafa lisztharmat ellen a dózisa 0,4 l /10000 m2 LFF.

Területegységre vetítve az egy alkalommal kijuttatott mennyisége nem haladhatja meg az 1,2 l / ha-t (háromszori kijuttatás esetén egy tenyészidőszakra számolva a 3,6 l / ha-t).

A készítménnyel végzett két kezelés között lisztharmat és varasodás ellen feltétlenül szükséges más hatásmechanizmusú fungicid kijuttatása. Egy tenyészidőszakban legfeljebb három alkalommal juttatható ki. Zöldségfélékben (paradicsom, paprika, padlizsán, kabakosok, gyökérzöldségek, vöröshagyma, póréhagyma, újhagyma, téli sarjadékhagyma, káposztafélék), burgonyában, szamócában és gyökerükért termesztett gyógynövényeknél a lisztharmat, az alternáriás, sztemfíliumos, didimellás és mikoszferellás betegségek, illetve a rozsda elleni kezeléseket a fertőzési veszélyhelyzet fennállásakor megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor szükséges megkezdeni és a fertőzés erősségétől függően 7-14 nap elteltével megismételni. A szklerotíniás, illetve rizoktóniás betegségek elleni védelmet szintén megelőző jelleggel, egyetlen alkalommal, salátafélékben a kiültetést követő 1-2 héttel, gyökérzöldségeknél és gyökerükért termesztett gyógynövényeknél a lombzáródás előtt javasolt elvégezni. A kezelés során törekedni kell a fertőzésre fogékony gyökérnyaki rész megfelelő permetlé fedésére. Zöldborsóban és fűszernövényekben a betegségek elleni védelmet a fertőzési veszélyhelyzet fennállásakor a tünetek megjelenése előtt, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor egyetlen alkalommal szükséges elvégezni. A készítmény egymást követő alkalmazását kerülni kell. Két kezelés közé más hatásmechanizmusú hatóanyagot (sem nem triazol, sem nem SDHI) tartalmazó készítménnyel végezett permetezést indokolt beilleszteni. A permetezéskor a dózist, az egyes felhasználásoknál megadott dózistartományon belül a fertőzési veszélyhelyzet, illetve a lombozat nagyságának függvényében szükséges megválasztani. A felhasznált vízmennyiséget szintén a lombozat nagyságához illetve a permetezőgép típusához kell igazítani.

Mindig törekedni kell az egyenletes permetlé fedettségre, még a lombozat belsejében is.

 • Zöldségfélékben (paradicsom, paprika, padlizsán, kabakosok, gyökérzöldségek, vöröshagyma, póréhagyma, újhagyma, téli sarjadékhagyma, káposztafélék), burgonyában, szamócában és gyökerükért termesztett gyógynövényeknél

a lisztharmat, az alternáriás, sztemfíliumos, didimellás és mikoszferellás betegségek, illetve a rozsda elleni kezeléseket a fertőzési veszélyhelyzet fennállásakor megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor szükséges megkezdeni és a fertőzés erősségétől függően 7-14 nap elteltével megismételni. A szklerotíniás, illetve rizoktóniás betegségek elleni védelmet szintén megelőző jelleggel, egyetlen alkalommal, salátafélékben a kiültetést követő 1-2 héttel, gyökérzöldségeknél és gyökerükért termesztett gyógynövényeknél a lombzáródás előtt javasolt elvégezni. A kezelés során törekedni kell a fertőzésre fogékony gyökérnyaki rész megfelelő permetlé fedésére. Zöldborsóban és fűszernövényekben a betegségek elleni védelmet a fertőzési veszélyhelyzet fennállásakor a tünetek megjelenése előtt, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor egyetlen alkalommal szükséges elvégezni.

A készítmény egymást követő alkalmazását kerülni kell. Két kezelés közé más hatásmechanizmusú hatóanyagot (sem nem triazol, sem nem SDHI) tartalmazó készítménnyel végezett permetezést indokolt beilleszteni.

A permetezéskor a dózist, az egyes felhasználásoknál megadott dózistartományon belül a fertőzési veszélyhelyzet, illetve a lombozat nagyságának függvényében szükséges megválasztani. A felhasznált vízmennyiséget szintén a lombozat nagyságához illetve a permetezőgép típusához kell igazítani. Mindig törekedni kell az egyenletes permetlé fedettségre, még a lombozat belsejében is.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

 

 

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagfluxapiroxad, difenokonazol
Hatóanyag mennyiség75g/l+50g/l
GyártóBASF
RendeltetésFelszívódó hatású szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Dagonis-025L-gombaol-szer-III-2850.pdf DAGONIS_30653582_SDS_CPA_HU_HU_7-0_HU01
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó