preloader
Collis 1L gombaölõ szer I.
Collis 1L gombaölõ szer I.

Collis 1L gombaölõ szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
uborka (szabadföldi)lisztharmat0,3-0,4 l/ha3
uborka (hajtatott)ua0,05-0,06 %28
szõlõlisztharmat,szürkepenész0,3-0,4 l/ha-

Leírás

A Collis® SC-t tenyészidőszakonként legfeljebb egy alkalommal javasoljuk használni, valamely triazol hatóanyagot tartalmazó lisztharmatölő fungiciddel kombinálva, a fürtmegnyúlás és a fürtzáródás közötti időszakban. A virágzáskor végzett permetezés a lisztharmat mellett a szürkepenész elleni védelmet is biztosítja.

  • Uborkában

lisztharmat ellen 4 leveles állapottól terméskötodésig, a fertozés erosségétol függoen 10-14 naponta, blokkszeruen javasolt védekezni. Hajtatásban a szert termésnövekedés, illetve érésidején ajánlott kijuttatni.

  • Szőlőben

lisztharmat és szürkepenész ellen a készítmény fürtmegnyúlás és fürtzáródás között használható. A korai fertozések megakadályozására a permetezéseket már a  virágzás elott (a fürtmegnyúlás idoszakában) javasolt megkezdeni. A védekezéseket blokkszeruen, legfeljebb 14 napos idoközökkel ajánlott elvégezni. A kezelések közé célszeru egy alkalommal más hatóanyag csoportba tartozó gombaölo szerrel végzett permetezést beiktatni. A szer alkalmazása elott és azt követoen kontakt készítmények használata javasolt.

Egy vegetációs idoszakban legfeljebb három alkalommal alkalmazható! Az okiratban a fe1tüntetettvízmennyiségekjavasolt értékek. A kijuttatás során a permetlé mennyiségét a kezelendo növény állomány fejlettségétol, lombfelületétol és muvelésmódjától, valamint az alkalmazott növényvédelmi gép típusától függoen kell megválasztani.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagboszkalid + krezoxim-metil
RendeltetésGombaölõ szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Fájl Név
Collis-1L-gombaolszer-I-2841.pdf COLLISSC_30355110_SDS_CPA_HU_HU_16-0
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó