preloader
Champion Gold 20g gombaölõ szer III.

Champion Gold 20g gombaölõ szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Házikerti felhasználás: 30-40 gramm készítmény/10 l víz

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
málna,ribiszke,szamóca,köszméte,szeder,szedermálna,bodzalevélbetegségek,vesszõbetegségek(õszi,tavaszi lemosó permetezések)3 kg/ha21
alma,körte,birs,naspolyabaktériumos és gombás ágelhullások(õszi,tavaszi lemosás)tûzelhalás,varasodás3-4 kg/ha10
kajszi,õszibarack,cseresznye,meggy,szilvabaktériumos és gombás ágelhalások,levéllyukacsosodás,tafrina,apiognomónia2-3 kg/ha21
dió,mandula,mogyoró,gesztenyebaktériumos és gombás betegségek2-3 kg/ha21
szõlõorbánc,peronoszpóra2 kg/ha21
paprika,paradicsom (hajtatott)alternária,baktériumos betegségek,paradicsomvész2 kg/ha7
uborka (szabadföldi)baktériumos betegségek,peronoszpóra2 kg/ha5
uborka (hajtatott)baktériumos betegségek,peronoszpóra0,2%3
uborka(konzerv)baktériumos betegségek,peronoszpóra2 kgha5
bab,borsó,lóbab,lencse,csicseriborsóaszkahita,baktériumos betegségek,fenésedés,peronoszpóra,rozsdabetegségek2 kg/ha21
hagymabaktériumos betegségek,peronoszpóra2 kg/ha7
burgonyaalternária,burgonyavész2 kg/ha21
cukorrépacerkospórás,fómás,ramuláriás,levélfoltosság2 kg/ha14
gyógy-,aroma- és fûszernövényekbaktériumos betegségek,peronoszpóra,alternáriás-,szeptóriás-,fómás betegségek2 kg/ha-
díszfák,díszcserjék(közterületen)baktériumos és gombás betegségek0,2%-

Leírás

Almatermésűekben a készítményt baktériumos- és gombás eredetű ágelhalások ellen tavaszi és őszi lemosó permetezéssel javasolt kijuttatni. A tűzelhalás és varasodás ellen megelőző jelleggel, rügypattanástól zöldbimbós állapot végéig, 2-3 alkalommal lehet védekezni. A kezeléseket 7-10 napos gyakorisággal, nagy permetlé mennyiséggel célszerű végezni. A termés viaszosodását követően a készítmény záró permetezésre újból használható a rézérzékenység, a perzselési veszély figyelembe vételével. 
Kezelések max száma: 4, kezelések között eltelt idő: 7 nap
Egészségügyi várakozási idő: 10 nap

Csonthéjasokban (őszi és kajszibarack, szilva, meggy, cseresznye) baktériumos- és gombás eredetű ágelhalások, levéllyukacsosodás, valamint őszibarackban tafrinás levélfodrosodás valamint apiognomónia ellen legfeljebb levélrügy pattanásig (őszibarack), pirosbimbós állapotig (kajszibarack) illetve fehérbimbós állapotig (szilva, meggy, cseresznye) lehet védekezni a rézérzékenységből fakadó perzselési veszély nélkül. Ősszel, a lombhullás kezdetétől a baktériumos és gombás eredetű ágelhalások ellen a kezelés ismét indokolttá válhat.  Valamennyi csonthéjas kultúrában összesen 4 alkalommal végezhető permetezés, beleértve az őszi és tavaszi lemosó permetezést valamint a tenyészidőszakra vonatkozó permetezéseket is.
Kezelések max száma: 4, kezelések között eltelt idő: 7 nap
Egészségügyi várakozási idő: 21 nap

Bogyósokban (ribiszke, málna, köszméte, szamóca, szeder, szedermálna, fekete bodza) a vegetációs időszak elején és a termés betakarítása után a vessző- és levélfoltosságok ellen javasolt a készítmény lemosásszerű alkalmazása.
Kezelések max száma: 4, kezelések között eltelt idő: 10 nap
Egészségügyi várakozási idő: 21 nap

Héjas gyümölcsűekben (dió, mogyoró, szelídgesztenye, mandula) a baktériumos és gombás eredetű betegségek (kivéve lisztharmat) ellen a védekezést az első tünetek megjelenésekor szükséges megkezdeni, és a kezelést a fertőzés erősségétől függően, 10-14 naponta ajánlott megismételni.
Kezelések max száma: 3, kezelések között eltelt idő: 10 nap
Egészségügyi várakozási idő: 21 nap

Mandulában a rézérzékenységet figyelembe véve a kezelések tavasszal levélrügy pattanásig végezhetők, majd az intenzív gyümölcsnövekedés kezdetétől folytathatók tovább baktériumos és gombás eredetű betegségek ellen.
Kezelések max száma: 3, kezelések között eltelt idő: 10 nap
Egészségügyi várakozási idő: 21 nap

Szőlőben peronoszpóra ellen megelőző jelleggel, az előrejelzésre alapozva kell védekezni. A permetezést általában a hajtások 20-25 cm-es állapotában javasolt megkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint, 7-10 naponként célszerű megismételni. A bogyófejlődés időszakában végzett kezelések kedvezően befolyásolják a szürkepenész elleni védekezések eredményességét. Szőlőorbánc ellen a készítményt 3-4 leveles állapottól, a továbbiakban pedig a peronoszpóra elleni kezelésekkel egybekötve ajánlott kijuttatni. A vegetációs időszak első felében végzett kezeléseknél tekintettel kell lenni a termesztett szőlőfajta rézérzékenységére.
Kezelések max száma: 4, kezelések között eltelt idő: 7 nap
Egészségügyi várakozási idő: 21 nap

Szabadföldi és hajtatott zöldségfélékben (paprika, paradicsom, uborka, cukkini, tök) baktériumos és gombás eredetű betegségek (kivéve lisztharmat) ellen a kezeléseket az előrejelzésre alapozva, preventíven kell megkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint, 2-3 alkalommal, 10-14 naponként javasolt megismételni. Hagymában és hüvelyesekben (bab, borsó, lencse, csicseriborsó) a permetlé megfelelő tapadása érdekében nedvesítő szer használata indokolt. Hüvelyesek esetében baktréiumos betegségek, aszkohita, fenésedés, peronoszpóra és rozsdabetegségek ellen véd. Hagymafélékben baktériumos betegségek, peronoszpóra ellen.
Kezelések max száma: 4, kezelések között eltelt idő: 10 nap
Hagyma egészségügyi várakozási idő: 21 nap
Paprika, paradicsom: 7 nap
Kabakosok, hüvelyesek: 3 nap

Burgonyavész és burgonya alternária ellen a permetezéseket lehetőleg előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel szükséges megkezdeni, majd a fertőzés alakulásától függően 7-12 naponként indokolt megismételni. 
Kezelések max száma: 4, kezelések között eltelt idő: 7 nap
Egészségügyi várakozási idő: 7 nap

Gyógy- aroma- és fűszernövényekben (macskagyökér, koriander, angelika, borsmenta, citromfű, kamilla, kapor, konyhakömény, édeskömény, ánizs, szurokfű, borsfű, izsóp, sáfrányos szeklice, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, zamatos turbolya, orvosi csucsor, körömvirág, orbáncfű, lestyán, majoranna, tárkony, máriatövis, levendula, gyapjas gyűszűvirág, cickafark, vasfű, lósóska, orvosi zsálya, fehérmályva, articsóka, keskenylevelű útifű, mórmályva) baktériumos betegségek valamint peronoszpóra, alternáriás-, szeptóriás-, és fómás betegségek ellen a készítményt megelőző jelleggel, de lekésőbb az első tünetek megjelenéskor kell felhasználni.
Kezelések max száma: 2, kezelések között eltelt idő: 14 nap
Egészségügyi várakozási idő: 3 nap

Díszfák és díszcserjék baktériumos- és gombás betegségei (kivéve lisztharmat) ellen a zetes rézérzékenység megállapítása után 0,2 %-os töménységben (20 g / 10 l víz) használható fel. A permetezéseket megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor kell elkezdeni. Szükség esetén a kezelést 10-14 nap múlva meg lehet ismételni.
Kezelések max száma: 3, kezelések között eltelt idő: 10 nap
Egészségügyi várakozási idő: előírásszerű felhasználás esetén nem szükséges

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagrézhidroxid
RendeltetésKontakt hatású szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Champion-Gold-20g-gombaol-szer-III-2846.pdf Champion Gold
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó