preloader
Badge SC 5L gombaölõ szer II.

Badge SC 5L gombaölõ szer II.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

Házikerti dózis:Szõlõben 20-30 ml/10 l víz, Almatermésûekben 25-30 ml/10 l víz, Csonthéjasokban 30-40 ml/10 l víz, Burgonyában és dísznövényekben 25-30 ml/10 l víz

A II-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv szükséges.

Szabályozás:

Azon termékeket melyek II.-es kategória alá esnek, a vásárlók, csak érvényes zöldkönyvvel vásárolhatják meg.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
szõlõ (virágzásig)peronoszpora, orbánc1,3-1,8l/ha21
szõlõ (virágzás után)peronoszpora, orbánc1,8-2,6l/ha21
alma,körte,birs,naspolyabaktériumos és gombás eredetû ágelhalások,tûzelhalás,varasodás2,6-3l/ha21
õszibarack,nektarin,kajszibarack,szilva,cseresznye,meggybaktériumos és gombás eredetû ágelhalások,monília,tafrina,levéllyukacsosodás3,6-4l/hank
burgonyaburgonyavész2,5-3l/ha7
dísznövényekbaktériumos betegségek,cerkospóra,levélfoltosság,peronoszpóra,rozsda,antraknózis2,8l/ha-
komlóperonoszpóra4-5,5l/ha14

Leírás

 

Az évente hektáronként kijuttatott fémréz mennyisége nem haladhatja meg a 4000 g-ot!

4,6 l/ha-nál (1250 g/ha fémréz) nagyobb dózis virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

Szőlőben peronoszpóra ellen megelőző jelleggel, az előrejelzésre alapozva kell védekezni. A permetezést általában a hajtások 20-25 cm-es állapotában javasolt megkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint, 7-10 naponként célszerű megismételni. Virágzást követően a nagyobb dózis használata a kórokozó számára kedvező körülmények között javasolt. Orbánc ellen a készítményt 3-4 leveles állapottól, a továbbiakban pedig a peronoszpóra elleni kezelésekkel egybekötve ajánlott kijuttatni. A vegetációs időszak első felében végzett kezeléseknél tekintettel kell lenni a termesztett szőlőfajta rézérzékenységére. Szerves hatóanyagtartalmú készítmények kijuttatását követően a gombaölő szer kisebb dózisát permetezzük ki.

Almatermésűekben varasodás ellen a kezeléseket közvetlenül rügypattanás előtti állapottól javasolt megkezdeni és csapadékos időjárásban 2 hetes gyakorisággal megismételni. Körtében a fás részeken történő áttelelés megakadályozása céljából a kezeléseket célszerű a levélhullás kezdetétől folytatni. Baktériumos fertőzések ellen permetezés elvégzése először 80-100%-os lombhulláskor, majd rügypattanás idején javasolt. Fertőzésre hajlamosító körülmények között a készítményt virágzás kezdetekor is indokolt kipermetezni. Nyugalmi időszakban a készítményt nagy permetlémennyiséggel, lemosásszerűen javasolt kipermetezni.

Csonthéjasokban a betegségek ellen a permetezést ősszel, 20-50%-os levélhulláskor javasolt elvégezni, majd 75-100%-os lombhullásban megismételni. Tavasszal, rügyfakadást követően a virágrügyek megjelenéséig szintén indokolt a védekezés végrehajtása. Az őszi, illetve a nyugalmi időszakban végrehajtott kezeléseket a nagyobb dózissal, nagy permetlémennyiséggel javasolt elvégezni. Rügypattanás időszakában a kisebb dózis kijuttatása lehetséges.

Burgonyában burgonyavész ellen a permetezéseket előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel szükséges megkezdeni, majd a fertőzés alakulásától függően 7-12 naponként indokolt megismételni. Fertőzésveszélyes időszakban a nagyobb dózis kijuttatása indokolt.

Dísznövényekben a baktériumos és gombás eredetű betegségek ellen a készítménnyel végzett állománypermetezés előtt az esetleges növénykárosító hatás elkerülése érdekében próbapermetezés elvégzése javasolt.

Komlóban peronoszpóra ellen megelőző jelleggel, az indanövekedés időszakában szükséges védekezni. A permetezéseket fertőzési veszélyhelyzettől függően 7-14 naponta javasolt megismételni. A dózist a permetezendő növénymagassághoz szükséges igazítani.

Almatermésű és csonthéjas növényeknél a készítmény használatakor legyünk tekintettel a termesztett fajta rézérzékenységére. A fajtaérzékenységgel kapcsolatos további információt a termék forgalmazója szolgáltat.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagrézhidroxid + rézoxiklorid
RendeltetésKontakt hatású szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Badge-SC-5L-gombaol-szer-II-2635.pdf Badge_MSDS
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó