preloader
Armetil C 1kg gombaölõ szer I.

Armetil C 1kg gombaölõ szer I.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN001257
 • Forgalmi kategória:
  II.
 • Gyártó:
  FARMMIX

A I-es forgalmi kategóriába eső termékek átvételéhez érvényes zöld könyv és növényvédelmi szerződés vagy kiállított növényvédelmi-növényorvosi vény szükséges.

Szabályozás:

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása értelmében a szakirányító a továbbiakban kizárólag olyan személy részére állíthat ki növényorvosi vényt, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtásáról írásbeli szerződést kötött.

A rendelet szerint a szerződés időtartamának - a közterületek kivételével - legalább egy vegetációs időszakot kell felölelnie, mely az elővetemény betakarításától a fő növény betakarításáig tart. Amennyiben a vegetációs időszak az adott kultúra tekintetében (pl. őszi búza, őszi káposztarepce) a rendelet a hatályba lépésének időpontjában már megkezdődött, úgy a szerződés időtartama kivételesen rövidebb időszakra is szólhat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehetőek. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
szõlõperonoszpóra2,5kg/ha28
paradicsom(hajt.)tojásgyümölcs(hajt)paradicsomvész2,5kg/ha28
burgonyaburgonyavész2,5kg/ha21

Leírás

Előírt növényvédelmi technológia:

Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

 

 • Szőlőben

peronoszpóra ellen a készítménnyel végzett kezeléseket, permetezési programba illesztve, a fertőzésveszélyes időszakban, előrejelzésre alapozottan megelőző jelleggel általában a hajtások 30-40 cmes állapotában szükséges megkezdeni és a fertőzési nyomástól függően 10-14 nap múlva célszerű megismételni.

 • Burgonyában

fitoftórás betegség ellen a permetezéseket előrejelzésre alapozottan, megelőző jelleggel kell megkezdeni, majd a fertőzésveszély alakulásától függően 10-14 nap múlva indokolt megismételni. Elnyúlt fertőzési időszakban a további szükséges kezeléseket más hatásmechanizmusú készítményekkel kell elvégezni.

 • Hajtatott paradicsomban és tojásgyümölcsben

fitoftórás betegség ellen a kezeléseket előrejelzésre alapozottan, megelőző jelleggel kell elkezdeni, majd a fertőzésveszély alakulásától függően 10-14 nap múlva indokolt megismételni. Elnyúlt fertőzési időszakban a további szükséges kezeléseket más hatásmechanizmusú készítményekkel kell elvégezni.

A kezelést követő 2 órán belül hullott csapadék, vagy elvégzett öntözés csökkenti a hatékonyságot.

Burgonyában, paradicsomban és tojásgyümölcsben elvégzett öntözések jelentős mértékben fokozzák a fertőzés kockázatát. Az öntözés után a levelek felszáradását követően azonnal javasolt a permetezés végrehajtása és annak 10 nap múlva történő megismétlése.

A permetlé mennyiségét, a megadott értékhatárok között, a növény lombozatának fejlettségétől függően kell megválasztani. Minden esetben törekedni kell az egyenletes és teljes permetléfedésre, még a lombozat belsejében is.

Hatásmechanizmus:

A réz több hatáshelyű, kontakt hatóanyag (FRAC kód: M1).

A metalaxil RNS polimeráz gátló, felszívódó hatóanyag (FRAC kód: 4)

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!


 

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagmetalaxil + rézoxiklorid
Hatóanyag mennyiség80g/kg + 702g/kg
GyártóFARMMIX
RendeltetésFelszívódó hatású szer
KészletRaktáron

Mellékletek

Fájl Név
Armetil-C-1kg-gombaol-szer-II-2742.pdf ARMETIL C
Armetil-C-1kg-gombaol-szer-II-9435.pdf ARMETIL C_Biztonsági adatlap
Armetil-C-1kg-gombaol-szer-II-9436.pdf Armetil C engedélyokirat
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó