preloader
Forester EW 10L vadriasztó szer III.

Forester EW 10L vadriasztó szer III.

A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!

 • Kategória:
 • Cikkszám:
  IN001293
 • Forgalmi kategória:
  III.
 • Gyártó:
  KWIZDA
Kultúra Károsító Dózis É.V.I
szõlõõz,gímszarvas10-15l/hank
örökzöldek lombhullató erdei fákõz,gímszarvas10-20l/hank
almatermésûek,csonthéjasok,héjas gyümölcsûekõz,gímszarvas15-20l/hank
bogyóstermésûekõz,gímszarvas15-20l/hank
napraforgó,kukorica,szója,káposztarepceõz,gímszarvas15l/hank

Leírás

Erdészeti és csemetekertekben, gyümölcsösökben valamint szántóföldi kultúrákban nagy károkat okozó őz és szarvas távoltartására alkalmazható készítmény.

 

Összetevők

 • 64 g/l állati zsiradék

Szántóföldi kultúrákban (kukorica, repce, napraforgó, szója) az őszi és a tavaszi vadrágás megelőzése céljából a készítményt 15 l/ha-os dózisban juttassuk ki 200–300 l vízmennyiséggel, 3–4 lombleveles állapot és a virágzás kezdete előtt. A készítmény 7–14 naponta és legfeljebb 4 alkalommal juttatható ki! A készítménnyel végzett szegélykezelések (minimum 20 m szélességben) nagy táblák esetében gazdaságos megoldás lehet a nagyvadak rágási kárának csökkentésére. A 15 l/ha-os dózist ebben az esetben területegységre kell visszaszámolni.

Erdészetben, lomblevelű és tűlevelű kultúrákban a terméket eredeti formában, hígítás nélkül alkalmazzuk. A fiatal telepítéseknél a precíz kijuttatás biztosítja a zavartalan növekedést a fa biológiai értékének megőrzése mellett. A készítményt a védendő területre egyenletes cseppmérettel kell kijuttatni a kijuttatási időszakban. Az alkalmazott dózis (10–20 liter/ha) a kultúrától és a növény fejlődési stádiumától függ (pl. rügyes vessző, vagy leveles hajtás). A két kijuttatási időszakban általában 1–1 kezelés javasolt. A készítményt higítás nélkül a védendő területre (a kultúrák fenológiai fázisához igazodva) kell permetezni. A hatástartam biztosításához a permetlének be kell száradnia, ezért a kezelés elsősorban száraz időben javasolt. A munka végeztével alaposan mossuk ki a permetezőgépet! További részletes információ az engedélyokiratban.

Hatásmód

Az állati zsiradékon alapuló készítményt a természetben történt megfigyelések alapján fejlesztették, melynek használatával megvédhetőek a különböző erdészeti és gyümölcskultúrák a nagyvadak rágásától. A készítmény az állatok számára kellemetlen szagával váltja ki a riasztó hatást. A védendő terület kezelése után a hatástartam biztosítása érdekében a permetlének be kell száradnia, ezért száraz időben végezzük el a kezelést. Ködös, esős időben nem szabad a kezelést elvégezni, mivel a növényt védő, megszáradt permetréteg kialakulására ilyenkor nincs esély.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!

Információk

Paraméter Érték
Hatóanyagállati zsiradék (birka faggyú)
Hatóanyag mennyiség64g/kg
GyártóKWIZDA
RendeltetésVadriasztó szer
KészletRendelésre

Mellékletek

Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó