A legjobb árak eléréséhez LÉPJ BE vagy REGISZTRÁLJ és ha kell alkudj!
Kultúra | Károsító | Dózis | É.V.I |
---|---|---|---|
vöröshagyma | csírázásgátlás | 3-4 kg/ha | 14 nap |
A kipermetezése után felszívódva a növényben meggátolja a sejtek további osztódását. Ezt követően már csak a sejtek növekedésével, megnyúlásával kell számolni a kezelt növényeknél.
Egyes növények életében a sejtosztódással nemcsak a szántóföldön történő növekedése, fejlődése során találkozunk, hanem a tárolása alatt is. Ez a jelenség elsősorban a burgonya és a hagyma raktározása alatt jelenthet problémát, amikor a gumók elkezdenek újrahajtani, csírázni, amely rendkívül komoly minőségromlást és az értékesíthető mennyiség csökkenését eredményezheti. Hazánkban jelenleg a Fazor csak az étkezési hagyma tárolás alatti csírázásgátlására engedélyezett. A kezelés a tárolás megkezdése után 3–6 hónapon át gátolja a hagyma kihajtását. A hatástartam a tárolás módjától és a dózistól függ.
A készítmény a betárolt hagyma idő előtti csírázását gátolja. A készítményt a hagyma tervezett felszedése előtt 2-3 héttel, 10-30 %-os szárdőléskor, még részben zöld levéllel rendelkező, 20-50%-os sárgulásban lévő növényállományban kell kijuttatni 3,0-4,0 kg/ha dózisban.
A kezelés a tárolás megkezdése után 3-6 hónapon át gátolja a hagyma kihajtását. A hatástartam a tárolás módjától és a dózistól függ.
Beteg állományban, csökkent levélfelület mellett a készítmény biológiai hatása kedvezőtlenül alakulhat, ezért a kezelés ebben az esetben nem javasolt! A kezelés hatékonyságát csökkentheti a 24 órán belül lehulló csapadék. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, a kezelt hagyma renden szárítása a biológiai hatás szempontjából előnyös.
Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkéken található használati utasítást!
Paraméter | Érték |
---|---|
Hatóanyag | maleinsav-hidrazid |
Hatóanyag mennyiség | 600 g/kg |
Gyártó | UPL |
Rendeltetés | Csírázásgátló szer |
Készlet | Rendelésre |