preloader

Aktualitások

A Móra-Input Kft által forgalmazott Natur Biokál termékcsalád

Bemutatkozunk    

http://naturbiokal.hu/

Biokál International Kft, már több mint 30 éve elkötelezett a biotermesztés iránt. Ez az elkötelezettség eredményezte a Natur Biokal termékcsalád létrejöttét.

A kezdeti családi vállalkozás az évek alatt komoly elismeréseket szerzett, mind hazai, mind nemzetközi szinten. Az elismerések, díjak, elégedett vevői visszajelzések miatt a cég folyamatosan bővítette gyártási kapacitását. Ennek eredményeként Barcson felépült a Natur Biokal üzem, ahol a mai napig is a hagyományos „recept” alapján történik a gyártás. A Natur Biokal termékcsalád számos nemzetközi és magyar szakmai díjat és elismerést kapott.

2020-ban gyökeres változás történt a cég életében. A kereskedelmi és marketing tevékenységet átvette a mórahalmi székhellyel rendelkező M-AQUA Kft.

A folyamatosan változó mezőgazdasági termelésben egyre nagyobb hangsúlyt kap az ökológiai gazdálkodás, amelyet a növényvédő szerek folyamatos kivonása is elősegít. A trendek előrevetítik a Natur Biokal termékcsalád szélesebb körű elterjedését. A változásokat felismerve komoly termékfejlesztésbe kezdtünk, hogy a jövőben még szélesebb körben, még jobb minőségben tudjuk Önöket kiszolgálni.

Mindenkinek további eredményes gazdálkodást kívánunk!

A BIOKAL termékcsalád használatának előnyei

Az összetevők önmagukért beszélnek:

A termék fő összetevője a Csokonyaivisontai gyógyvíz, mely Magyarország legnagyobb ásványi anyag tartalmú gyógyvize, ami enyhén lúgos, alkálihidrogén-karbonátos hévíz, jodid- és egyéb nyomelem-ion tartalommal rendelkezik. Ebben áztatnak többféle magas alkaloid tartalmú gyógynövényt, amelyeket kontrollált „bio” körülmények között termesztenek.

Ehhez adnak:

– biohumuszt, amit jó minőségű szarvasmarha trágyából biogiliszták állítanak elő,

– alginit, algák és mészvázas tengeri élőlények kiszáradó tengerfenéken összegyűlt maradványaiból összeállt szerves kőzet-ásvány, Gércéről

– növényi illóolaj kivonatok a kártevők riasztásához

– fahamu vizes szuszpenzióját, ami lúgos kémhatása folytán, semlegesíteni képes a savas környezet (pl: esők) hatását, és nagy mennyiségben ad káliumot a készítményekhez,

– aminosavakat, huminsavakat, flovosavat, humuszképző talajszerkezet átalakítókat, hangyasavakat, poliszacharidokat, klorofillt, karotinoidokat, vitaminokat,

– több mint 20 féle alkaloidból álló ásványi anyagokat, nikotinsavat, 8-10% kovasavat, akonitsavat, oxálsavat, anionok-kationok 3,520 mg/liter humuszképző élőflórás talajszerkezet átalakítókat.

Gombagátló és rovarriasztó hatással rendelkezik, így a kórokozók és a kártevők elleni biológiai védekezésre alkalmas

A termékben található olajak, illóolajak repellens hatással rendelkeznek több kártevővel szemben. Rendszeres használat esetén kórokozókkal szembeni komoly növényvédelmi hatás is megfigyelhető. A termék rendszeres használatával a megfelelő tápanyagellátás biztosított, így a növények a természetes védekezőképessége (immunitása) és biokémiai jellemzői javulnak, a bőrszövet erősödik, ezáltal ellenállóbbá válik a gombabetegségekkel szemben.

Bio csávázószer

A vetőmag felületére egyenletesen felvitt Natur Biokal 01 minimum 25%-os töménységben jelentősen növeli a magok csírázási erejét és a csírázás egyenletességét. Továbbá pozitívan befolyásolja a vetőmag környékén a talajéletet. 

Időjárás viszontagságai

Az egyre szélsőségesebb időjárás miatt, gyakran alakul ki hosszabb ideig tartó aszály, vagy özönvízszerű esőzések. E környezeti problémákra is megoldás a BIOKAL termékcsalád, mert javítja a növény vízgazdálkodását, stressztűrését.

Egyre gyakrabban előforduló jégesők, homokverés következtében fellépő komoly mechanikai lombsérülések, növényvédelmi problémák amelyeket gyorsan, hatékonyan tudunk regenerálni ezzel a növény kondicionálóval.

Termés minőségének és mennyiségének javítása

A termékben található makro- mikro-, és mezo elemeknek köszönhetően harmonikus lesz a tápanyagellátás. A biohumusz és a magas szervesanyag tartalom pozitívan hat a fotoszintézis aktivitására, ezzel a termés minőségére és mennyiségére.

A készítményben található gyógynövény kivonatoknak köszönhetően a növények egészségesebben fejlődnek. A növényvédelmi stressz hatásából eredő termésdepresszió nem jelentkezik, ami újabb termésmennyiség és-minőség javulást eredményez.

A tapasztalatok alapján a kezelt növények tovább virágoznak, jobban kötnek, így nagyobb és jobb minőségű termést tudnak kinevelni.

Beltartalmi értékek növelése

A búza esetén megfigyelhető, hogy a fokozott fotoszintézis és az egészségesebb lombozat miatt a Biokal termék családdal kezelt állományokban betakarításkor a fehérjeszint magasabb volt a kezeletlen állományokhoz képest.

Biotermesztés

A termékcsalád használata során csak a természetben előforduló alapanyagokat juttatunk ki, ezzel is biztosítva a minél egészségesebb, természetközelibb élelmiszerek előállítását.

A készítmények ökológiai termesztésben való használatát a Magyar Biokultúra Szövetség 2003-tól, a Biokontroll Hungária Kft. 2011-től ismerte el.

Vissza
Morainput logó
M input logó
Maros farmer logó
M Aqua logó
Biokal logó
Inpex logó
M gold logó